Veleposlaništvo RS Brasilia /Novice /
04.01.2019  

Slovesnost ob prevzemu poslov novega ministra za zunanje zadeve Ernesta Araúja

 

Brasilia, 4. januar 2019 – 2. januarja 2019 je na ministrstvu za zunanje zadeve potekala slovesna predaja poslov med odhajajočim ministrom za zunanje zadeve Aloysiom Nunesom Ferreiro in novim ministrom za zunanje zadeve Ernestom Araújom s sprejemom za uslužbence ministrstva in diplomatski zbor. Sprejema so se med drugim udeležili tudi nekateri novi ministri, poslanci in senatorji ter predsednik Vrhovnega sodišča, generalna državna tožilka, z veleposlaništva veleposlanik Alain Brian Bergant.  

 

Najprej je zbrano množico nagovoril odhajajoči minister Aloysio Nunes Ferreira, ki je izpostavil dosežke iz časa svojega mandata od 7. marca 2017 do 1. januarja 2019. Sledil je govor novega ministra za zunanje zadeve Ernesta Araúja, ki je predstavil vizijo dela in prednostne naloge na področju brazilske zunanje politike.  

 

Minister Ernesto Araújo je karierni diplomat, ki je na ministrstvu za zunanje zadeve zaposlen dvajset let. Pred prevzemom ministrske funkcije je bil direktor Sektorja za ZDA, Kanado in medameriške zadeve, bil je namestnik vodje kabineta v času ministrovanja Maura Vieire, služboval je v Belgiji, Nemčiji, Kanadi in ZDA.