Veleposlaništvo RS Brasilia /Novice /
16.01.2019  

Ponovoletno srečanje slovenske skupnosti v Brasilii

Brasilia, 16. januar 2019 – Na veleposlaništvu smo včeraj zvečer organizirali ponovoletno srečanje in druženje s slovensko skupnostjo in prijatelji Slovenije v Brasilii, ki se ga je udeležilo okoli petintrideset povabljenih. Zaradi naših številnih obveznosti in dogodkov decembra lani smo se odločili, da s slovensko skupnostjo v Brasilii skupaj obeležimo vstop v novo leto šele januarja, kar je bilo dobro sprejeto, saj smo v Braziliji času poletnih počitnic in predkarnevalskim vzdušjem, ko vlada zatišje.  

  

Pozdravno besedo je imel veleposlanik Alain Brian Bergant, ki je skupaj s sodelavci, Blažem Slamičem, Tanjo Maslać in Suzano Pendić, predstavil načrtovane aktivnosti veleposlaništva v letošnjem letu. Našim gostom smo med drugim postregli kranjsko klobaso, kuhano šunko, pražen krompir, kislo zelje, hren in gorčico, jabolčni zavitek ter slovenska vina. Zahvala za doma pripravljeno hrano gre kuharski ekipi veleposlaništva, ki je vse goste po zaključku sprejema obdarila še s kosom domače orehove potice.  

  

Ob tej priložnosti smo najstarejši Slovenki v Braziliji, Mariji Dvoršak, ki je lani praznovala devetdeseti rojstni dan, podelili posebno zahvalo veleposlaništva za njen dolgoleten doprinos k ohranjanju slovenskega jezika in prenašanju slovenskih običajev, kulture ter kulinarike na mlajše generacije v Braziliji. Za slovensko narodno zabavno in pop glasbeno spremljavo je poskrbel v Brasilii delujoči slovenski glasbeni producent Primož Poglajen.