Veleposlaništvo RS Brasilia /Novice /
11.02.2019  

Srečanje veleposlanika z namestnikom guvernerja in vodjo sekretariata za mednarodne odnose vlade zveznega okrožja Brasilie

Brasilia, 11. februar 2019 - Veleposlanik Alain Brian Bergant in strokovna sodelavka za kulturo in medije Tanja Maslać sta se danes srečala z namestnikom guvernerja zveznega okrožja Brasilie, Pacom Brittom in vodjo sekretariata za mednarodne odnose Pedrom Luizem Rodriguesom.

Veleposlanik je v pogovoru predstavil dosedanje aktivnosti in tesno sodelovanje veleposlaništva z vlado zveznega okrožja na področju kulture, turizma in izobraževanja ter izrazil upanje za nadaljnjo krepitev vezi z novo vlado. Oba sogovornika, ki sta svoji funkciji v novi vladi prevzela pred dobrim mesecem dni, sta izkazala zanimanje za sodelovanje na področju gospodarstva, znanosti, kulture in turizma. Ker si je nova vlada zveznega okrožja kot eno od prioritet postavila ureditev in izboljšanje učinkovitosti na področju zbiranja, odnašanja in ločevanja odpadkov, je veleposlanik sogovornikoma ponudil podporo pri takojšnjem sodelovanju med vlado zveznega okrožja in Slovenijo, ki se postavlja v sam vrh ekološko ozaveščenih in okolju zavezanih držav. Predlagal je obisk Regijskega centra za ravnanje z odpadki RCERO v Ljubljani, saj gre za enega najsodobnejših objektov za predelavo odpadkov v Evropi in se zavzelel za poglobitev vsestranskega sodelovanja med prestolnicama.