Veleposlaništvo RS Brasilia /Novice /
12.07.2018  

Predavanje Darje Švajger v Sao Paulu in srečanje s člani Zveze Slovencev

Brasilia, 12. julij 2018 - Delovni obisk Darje Švajger in Žige Pirnata v Braziliji se je po uspešnem koncertu s simfoničnim orkestrom v prestolnici, predavanjih na akademiji za glasbo in srečanju s slovensko skupnostjo v Brasilii in Rio de Janeiru, zaključil v Sao Paulu, kjer je minuli torek dopoldan potekalo predavanje na Raziskovalno-izobraževalnem centru SESC. Raziskovalno-izobraževalni center SESC je ogromna stavba v središču Sao Paula, kjer vsak dan potekajo predavanja, okrogle mize in pogovori z najrazličnejših področij v sodobno opremljenih predavalnicah, ki imajo vso potrebno in brezhibno delujočo tehnično opremo kot so: mikrofoni, projektorji, računalniki, ozvočenje in slušalke za simultano prevajanje.

 

Priljubljena slovenska pevka je s slušatelji delila svoje bogato znanje in izkušnje na področju priprav in sodelovanja na glasbenih festivalih, s posebnim poudarkom na tekmovanju za pesem Evrovizije, na katerem je sama sodelovala dvakrat in dosegla za Slovenijo doslej najboljši rezultat. Okoli dvajset prisotnih je z zanimanjem postavljalo vprašanja in prisluhnilo Darji, ki je ob spremljavi klavirja zapela tudi v živo. Verjamemo, da bi slušateljev lahko bilo še več, če ne bi le-to sovpadalo z julijskimi šolskimi in univerzitetnimi počitnicami, ko se večina prebivalcev metropole za nekaj tednov odpravi na zasluženi  dopust. 

                                          

Po predavanju je zvečer potekalo srečanje s člani Zveze Slovencev v Braziliji, ki ga je v svoji rezidenci gostil častni konzul Octavio Oliva s soprogo Rosano in se ga je, zaradi zgoraj omenjenega razloga, v okrnjenem številu udeležilo približno dvajset članov.