Veleposlaništvo RS Brasilia /Novice /
02.08.2018  

Pogovori na Predstavništvu UNESCO in ministrstvu za kulturo o postavitvi razstave Nesnovna kulturna dediščina Slovenije

Brasilia, 2. avgust 2018 – V nadaljevanju priprav za postavitev razstave Nesnovna kulturna dediščina Slovenije v luči Evropskega leta kulturne dediščine in Unescove Konvencije o varovanju nesnovne kulturne dediščine sta veleposlanik Alain Brian Bergant in strokovna sodelavka za kulturo Tanja Maslać včeraj opravila pogovora na Predstavništvu UNESCO v Braziliji in na brazilskem ministrstvu za kulturo.

Na UNESCO ju je sprejela novoimenovana direktorica Marlova Jovchelovitch Noleto, odlična poznavalka Brazilije in UNESCO, kjer je zaposlena že več kot dvajset let in vodja oddelka za kulturo Isabel de Paula. Obe sta pozdravili postavitev razstave v Narodni knjižnici Brasilie, izrazili podporo in željo za partnersko sodelovanje. Noletova se je prijazno odzvala vabilu in potrdila pozdravni govor na odprtju razstave, ki bo predvidoma potekala v torek, 13. novembra v Narodni knjižnici Brasilie.

                                            

Popoldne je veleposlanika Berganta in Maslaćevo na Narodnem inštitutu za kulturno dediščino (IPHAN) na brazilskem ministrstvu za kulturo sprejela še direktorica inštituta Kátia Santos Bogéa s sodelavci: Marcelo Brito, Hermano Fabricio O. Guanais e Queiroz, ki so prav tako izrazili interes za partnersko sodelovanje in podporo pri realizaciji razstave. Sogovorniki so bili vidno navdušeni nad bogato slovensko kulturno dediščino, zlasti ko so spoznali, da je tolikšna raznolikost možna na tako majhnem ozemlju primerljivim z eno manjših brazilskih zveznih držav kot je Sergipe.