Veleposlaništvo RS Brasilia /Novice /
27.03.2015  

Začetek zbiranja podpisov volivcev za podporo zahtevi za vložitev dveh predlogov zakonov v postopek sprejema

Obveščamo, da se je s 27. 3. 2014 začelo zbiranja podpisov volivcev za podporo zahtevi za vložitev dveh predlogov zakonov v postopek sprejema. Gre za Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o skladu kmetijskih zemljišč in gozdov RS in Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini. Za zbiranje podpore sta določeni gesli : SPREMEMBA ZAKONA O SKLADU in SPREMEMBA ZAKONA O DOHODNINI.

Slovenski državljani, ki med potekom roka za zbiranje podpisov stalno ali začasno prebivajo v tujini, lahko svojo podporo zahtevi za vložitev dveh predlogov v postopek sprejema izrazijo tako, da podpišejo priložena obrazca (enega ali oba), njihov podpis pa potrdi uradna oseba DKP. Volivec, ki želi dati podporo zahtevi,naj izpolni prvi del obrazca in se lastnoročno podpiše pred uradno osebo , ki preveri volivčevo identiteto na podlagi vpogleda v osebni dokument ter podpis potrdi z lastnoročnim podpisom in žigom DKP (leva stran obrazca in vzporedno s podpisom volivca).

Volivec lahko da svojo podporo tej zahtevi s podpisom na predpisanem obrazcu samo enkrat! Tako izpolnjeni obrazec podpore volivec sam pošlje pobudniku, ki zbira obrazce podpore na sledeči naslov:

KMETIJSKO GOZDARSKA ZBORNICA SLOVENIJE
Gospodinjska ulica 6
1000 Ljubljana

Kot začetek zbiranja podpisov je določen petek, 27.3.2015, Zbiranje podpisov se zaključuje v ponedeljek, 25. 5. 2015. V teh rokih lahko volivci podajo podporo na predpisanih obrazcih.

Obrazec za podporo – SLO
Obrazec za podporo – MAD
Obrazec za podporo – ITA

Vzorec - SPREMEMBA ZAKONA O SKLADU
Vzorec - SPREMEMBA ZAKONA O DOHODNINI