Veleposlaništvo RS Brasilia /Novice /
31.08.2015  

ZBIRANJE PODPISOV ZA VLOŽITEV PREDLOGA ZAKONA ZA SPREMEMBO ZAKONA O MINIMALNI PLAČI

Na podlagi Zakona o referendumu in o ljudski iniciativi je bila vložena pobuda volivcem za vložitev Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o minimalni plači. Državni zbor je določil, da je prvi dan roka za zbiranje podpisov volivcev torek, 1. 9. 2015, zadnji (šestdeseti) dan za zbiranje podpisov pa petek , 30. 10. 2015. Za zbiranje podpor je pobudnik določil geslo: ˝ZA SPREMEMBO ZAKONA O MINIMALNI PLAČI.˝

Skladno s 16.b členom ZRLI da volivec svojo podporo z vpisom osebnih podatkov na obrazec za podporo volivca, na katerem je navedeno, da daje podporo zahtevi oz. pobudi za vložitev Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o minimalni plači. Volivec lahko da svojo podporo s podpisom na predpisanem obrazcu samo enkrat. Podporo lahko podajo tudi volivci, ki stalno ali začasno prebivajo v tujini in sicer tako, da njihov podpis na obrazcu potrdi uradna oseba DKP (obvezen je osebni prihod na veleposlaništvo v času uradnih ur).

Volivec izpolni prvi del obrazca in se lastnoročno podpiše pred uradno osebo. Uradna oseba preveri identiteto volivca na podlagi vpogleda v osebni dokument in podpis potrdi z lastnoročnim podpisom in žigom DKP na levi strani obrazca (vzporedno s podpisom volivca).

Volivec tako izpolnjen obrazec pošlje pobudniku na naslov:
Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), Dalmatinova ulica 4, 1000 Ljubljana.