Veleposlaništvo RS Brasilia /Novice /
04.11.2015  

Veleposlanik Bergant predal poverilna pisma predsednici Federativne republike Brazilije

Brasilia, 4. november 2015 - Veleposlanik Alain Brian Bergant je danes predal poverilna pisma predsednici Federativne republike Brazilije ga. Dilmi Vani Rousseff, s katerimi ga je predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor imenoval za izrednega in pooblaščenega veleposlanika Republike Slovenije v Federativni republiki Braziliji.

Veleposlanik Bergant je predsednici Rousseff v pogovoru po slovesni predaji prenesel pozdrave predsednika Pahorja. Izpostavil je, da si bo prizadeval, da se bodo partnerski odnosi med državama okrepili na vseh področjih, ki so v skupnem interesu obeh držav. Pri tem je posebej izpostavil gospodarsko sodelovanje in trgovinsko menjavo, sodelovanje na multilateralnem področju ter na področju znanosti in tehnologije, kulture in človekovih pravic.

Predsednica Rousseff je veleposlaniku zaželela toplo dobrodošlico in uspešen začetek mandata v Braziliji. Svečani predaji poverilnih pisem je sledilo še uradno kosilo v ministrstvu za zunanje zadeve, ki ga je gostil minister Mauro Vieira.