Veleposlaništvo RS Brasilia /Novice /
14.03.2016  

Nadaljevanje pouka slovenskega jezika v Riu de Janeiru v šolskem letu 2016

Brasilia, 14. marec 2016 - V Riu de Janeiru se je minulo soboto ponovno začel pouk slovenskega jezika, ki ga vodi Anja Mrak, sicer ena izmed podpredsednic Zveze Slovencev v Braziliji. Pouk slovenskega jezika poteka dvakrat na teden in združuje približno 20 tečajnikov, večinoma potomcev slovenskih izseljencev, ki želijo izpopolniti znanje slovenščine.

Začetka tečaja v 1. semestru leta 2016 se je udeležil tudi svetovalec na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Brasilii Igor Šef, ki je poudaril pomen izvajanja pouka slovenščine v Riu de Janeiru in se tej ob priliki zahvalil Anji Mrak za izvajanje tečaja ter združevanje Slovencev živečih v Riu in okolici. Prvega dne tečaja se je udeležil tudi slovenski pesnik Marko Matičev, ki je recitiral nekaj svojih pesmi iz dvojezične pesniške zbirke Brazilija/Brasil. 

Pouk slovenščine v Riu de Janeiru poteka dvakrat na teden v učilnici na Instituto Carioca de Educação, Rua São Salvador, 49, Flamengo. Vsi, ki vas pouk slovenščine zanima ste vabljeni, da se javite učiteljici na e-pošto rio(at)eslovenia.org.br. V kolikor želite biti ažurno obveščeni o dogodkih, ki jih Zveza Slovencev v Braziliji organizira v tem čudovitem mestu, vas vabimo da všečkate in sledite FB strani Slovencev v Riu de Janeiru https://www.facebook.com/slovencivriu.