Veleposlaništvo RS Brasilia /Novice /
01.04.2016  

Otvoritev Konzulata Republike Slovenije v Recifeju

Recife, 31. marec 2016 – Včeraj je bil v Recifeju slovesno odprt novi Konzulat Republike Slovenije, ki ga bo vodil častni konzul Reinier Michael Herbert de Souza, pristojen za konzularno območje brazilske zvezne države Pernambuco. 

Veleposlanik Alain Brian Bergant je v govoru izrazil prepričanje, da bo častni konzul s svojim znanjem, izkušnjami in aktivnostmi prispeval k nadaljnji krepitvi političnih, kulturnih, znanstvenih, trgovinskih in gospodarskih, kot tudi vseh ostalih odnosov skupnega interesa med Slovenijo in Pernambucom.

 

Na otovoritvi konzulata so bili prisotni predsednik zakonodajne skupščine zvezne države Pernambuco Guilherme Uchoa, številni poslanci, člani konzularnega zbora, podjetniki, dijaki in predstavniki medijev. Veleposlanik se je srečal tudi z vice-guvernerjem zvezne države Pernambuco Raulom Henryjem.

Slavnostne otvoritve konzulata se je udeležila tudi skupina predstavnikov poslovnega združenja mladih podjetnikov YES Slovenija, ki je pred tem imela delovna srečanja v Rio de Janeiru in São Paulu. V Recifeju so v soorganizaciji Federacije industrij zvezne države Pernambuco, AmCham, Konzulata RS v Recifeju in Veleposlaništva RS Braziliji sodelovali na I. poslovni konferenci Slovenija-Pernambuco in imeli številne dvostranske pogovore.