Veleposlaništvo RS Brasilia /Novice /
27.11.2018  

Veleposlanik prejel brazilsko odlikovanje "Medalja za partnerstvo v javnih šolah"

Brasilia, 27. november 2018 – Včeraj zvečer je na častni tribuni nogometnega stadiona Mané Garrincha v Brasilii potekala slovesnost ob podelitvi odlikovanj "Medalja za partnerstvo v javnih šolah". 

 

Dobitnike odlikovanj za partnersko sodelovanje v projektih pri krepitvi javnih šol je predlagal kolegij Sveta za medalje, ki mu predseduje sekretar za šolstvo zveznega okrožja Brasilie Júlio Gregório Filho in je bil z vladnim dekretom ustanovljen leta 2007. Odlikovanja je nagrajencem podelil guverner zveznega okrožja Brasilie Rodrigo Rollemberg.

 

Eden izmed dobitnikov nagrad za partnersko sodelovanje slovenskega veleposlaništva v projektu "Dan odprtih vrat veleposlaništev", ki ga vodi prva dama zveznega okrožja Brasilie Márcia Rollemberg in poteka v organizaciji Sekretariata za šolstvo in Združenja javnega mestnega prevoza Brasilie, je bil tudi veleposlanik Alain Brian Bergant. 

Veleposlaništvo je letos z javno osnovno šolo v revni predmestni občini Planaltina sodelovalo v treh projektih: 1.) natečaju za najboljšo risbo na temo svetovnega dneva čebel in z razstavo na sprejemu na Predstavništvu OZN v Braziliji ob svetovnem dnevu čebel; 2.) obisku učencev in učiteljev na veleposlaništvu, turističnem ogledu prestolnice z obiskom muzejev ter zabaviščnega parka Nova Nicolândia v mestnem parku in 3.) tradicionalnem slovenskem medenem zajtrku, ki smo ga minuli teden, v sodelovanju s predsednikom Zbornice medu in čebeljih izdelkov in Ministrstvom za kmetijstvo, živinorejo in oskrbo Federativne republike Brazilije, priredili za 150 učencev in učiteljev Osnovne šole Centro de Ensino 3 iz Planaltine.

 

Prejem odlikovanja "Medalja za partnerstvo v javnih šolah" je plod skupnih aktivnosti in vključenosti celotnega kolektiva veleposlaništva v projekt krepitve javnih šol.