Veleposlaništvo RS Brasilia /Novice /
15.12.2015  

Miklavževanje s Slovenci v Sao Paulu

Brasilia, 15. december 2015 - Minulo nedeljo je Zveza Slovencev v Sao Paulu priredila tradicionalno srečanje ob koncu leta, miklavževanje. Srečanja so se udeležili člani Zveze Slovencev v Braziliji in Slovensko-brazilske gospodarske zbornice, častni konzul v Sao Paulu Octávio Tavares de Olivia Filho ter številni prijatelji Slovenije.

 

Veseli decembrski dogodek se je pričel z mašo v cerkvi Igreja do Santíssimo Sacramento. Mašo je daroval duhovnik slovenskih korenin Anton Jakoš Ilija. Sledil je družaben dogodek s kulturnim programom, slovenskimi in portugalskimi božičnimi pesmimi, podelitev daril najmlajšim ter sprejem z božičnimi kulinaričnimi dobrotami. Pozdravni nagovor je imel predsednik Zveze Slovencev v Braziliji Martin Črnugelj.

Srečanja Slovencev  v Sao Paulu se je prvič udeležil novi veleposlanik Alain Brian Bergant. V govoru je predstavil prednostne naloge, načrtovane obiske in aktivnosti veleposlaništva za prihodnje leto, ko bo Slovenija obeležila 25. obletnico samostojnosti in neodvisnosti. Vsem prisotnim zaželel vesele božične praznike in srečno novo leto, veliko zdravja, sreče, miru in ljubezni.