Veleposlaništvo RS Brasilia /Novice /
15.12.2015  

Veleposlanik obiskal predstavništvo Gorenje Brazilija v Sao Paulu

Veleposlanik obiskal predstavništvo Gorenje Brazilija v Sao Paulu

Brasilia, 15. december 2015 - Veleposalnik Alain Brian Bergant je včeraj obiskal razstavno-prodajni salon Gorenja v Sao Paulu in se srečal z direktorico predstavništva Gorenje Brazilija Tatjano Močenik in direktorjem marketinga Matjažem Cokanom. Na pogovoru je aktivno sodelovala tudi vodja gospodarskega oddelka veleposlaništva v Sao Paulu Kristina Radej. 

Gorenje je vstopilo na brazilski trg pred petimi leti, v Sao Paulu pa tri in pol leta uspešno deluje razstavno-prodajni salon, ko je leta 2012 Gorenje začelo sodelovati z ekskluzivnimi oblikovalskimi linijami s tukajšnjimi specializiranimi trgovci in pohištvenimi studii. Gorenje Brazilija med svojimi paradnimi konji razstavlja in prodaja izdelke visoke dodane vrednosti (pečice, steklokeramične in plinske plošče, kuhinjske nape, hladilnike), high-end, kot so  pečica HomeChef, linijo Pure, Pininfarina Steel and Black, retro kolekcijo hladilnikov ter dizajnski liniji Gorenje Ora-Ïto in Gorenje designed by Karim Rashid.

Močenikova je napovedala, da prihodnje leto na brazilski trg prihaja še elegantna dizajnerska linija Gorenjevih gospodinjskih aparatov zvezde svetovnega oblikovanja, Francoza Philippa Starcka. Načrti Gorenja so še okrepiti in razširiti svojo prisotnost pri najpomembnejših specializiranih trgovcih in pohištvenih studiih v Sao Paulu in v vseh pomembnejših glavnih mestih zveznih držav Brazilije.