Veleposlaništvo RS Brasilia /Novice /
21.05.2019  

Obeležitev Svetovnega dneva čebel v Brasilii

Veleposlaništvo Slovenije v Brasilii je v sodelovanju s predstavništvom OZN v Brasilii, pisarno FAO v Brasilii in Fakulteto za kmetijstvo in veterino Univerze v Brasilii danes 21.5.2019 v prostorih Univerze v Brasilii organiziralo panelno razpravo ob drugem Svetovnem dnevu čebel. Na dogodku se je zbralo več kot 200 ljudi iz diplomatskega zbora, akademske sfere, strokovne javnosti in študentov.

 

Udeležence dogodka so uvodoma nagovorili veleposlanik Alain Brian Bergant, vodja predstavništva OZN v Brasilii Niky Fabiančič in rektorica Fakultete za kmetijstvo in veterino v Brasilii Simone Perecmanis. Sledila je panelna razprava o pomenu čebel v globalnem kontekstu, o pomenu opraševanja in trajnostnega kmetijstva. Kot panelisti so nastopili predstavniki brazilskega ministrstva za kmetijstvo, pisarne FAO v Brasilii in brazilskih čebelarjev.

 

Pred samim dogodkom je veleposlaništvo udeležencem postreglo s tradicionalnim medenim zajtrkom. Po zaključeni panelni razpravi pa so lokalni proizvajalci na razstavnih prostorih predstavili svoje medene proizvode.