Veleposlaništvo RS Brasilia /Novice /
26.07.2019  

Pogovor veleposlanika v Kulturnem centru Caixa v São Paulu – priprave na preselitev razstave o zgodovini slovenske numizmatike iz Brasilie v São Paulo 

Brasilia, 26. julij 2019 – V okviru priprav na možno preselitev razstave o zgodovini slovenske numizmatike iz Brasilie v São Paulo, kjer je najštevilčnejša slovenska skupnost in aktivno delujejo Konzulat RS, Zveza Slovencev Brazilije in Slovensko-brazilska gospodarska zbornica (SLOBRAZ), je imel včeraj veleposlanik Alain Brian Bergant v Kulturnem centru državne banke Caixa Economica pogovor z vodjo Danielle Fernandes in koordinatorko za medije, komunikacije in kulturo Sonio Regino da Silva.  

 

Sogovornici sta bili navdušeni nad predstavitvijo razstave in pokazali veliko zanimanje in interes, da bi jo gostili v Kulturnem centru Caixa. Načelno je bilo dogovorjeno, da bi razstavo, ki bi bila na voljo občinstvu med 50 in 70 dni, odprli oktobra letos v Galeriji Neuter Michelon in priredili sprejem s slovensko kulinariko. Kulturni center Caixa Economica, v okviru katerega deluje tudi muzej, vsak mesec obišče okoli 18.000 obiskovalcev, tudi veliko turistov in učencev, dijakov ter študentov.