Veleposlaništvo RS Brasilia /Novice /
06.09.2017  

Čestitke ob dnevu neodvisnosti Federativne republike Brazilije

Brasilia, 6. september 2017 – Veleposlaništvo Republike Slovenije čestita državljankam in državljanom Federativne republike Brazilije ob jutrišnjem državnem prazniku – dnevu neodvisnosti.

 

Foto: Creative Commons/NBR

Čestitko je brazilskemu predsedniku Michelu Temerju poslal tudi slovenski predsednik Borut Pahor. Zapisal je, da ob praznovanju dneva neodvisnosti iskreno čestita v imenu državljanov Slovenije in v svojem imenu ter pošilja najboljše želje za prihodnost Brazilije in njenih državljanov.

 

Predsednik Pahor ob 25. obletnici vzpostavitve diplomatskih odnosov med Republiko Slovenijo in Federativno republiko Brazilijo, ki jo obeležujemo letos, z zadovoljstvom ugotavlja, da se tradicionalno dobro in prijateljsko sodelovanje med Slovenijo in Brazilijo uspešno razvija na številnih področjih, ter da državi povezuje tvorno sodelovanje v mednarodnih organizacijah. Izpostavil je še, da je Brazilija ena ključnih partnerk Slovenije v Latinski Ameriki in izrazil upanje, da se bodo ob skupnih prizadevanjih odnosi med državama na področju gospodarstva, znanosti, izobraževanja in kulture tudi v prihodnje krepili v duhu vzajemnega razumevanja in spoštovanja ter v korist državljanov obeh držav.