Veleposlaništvo RS Brasilia /Novice /
09.02.2018  

Otvoritev Dnevov slovenskega filma v Sao Paulu

Brasília / São Paulo, 9. februar 2018 -  Včeraj sta strokovna sodelavka za gospodarsko in kulturno področje na Veleposlaništvu Mojca Grandovec in častni konzul Republike Slovenije Octavio Lima v kinoteki Cinemateca Brasileira v Sao Paulu odprla Dneve slovenskega filma. Slovesne otvoritve, ki ji je sledilo predvajanje najbolj gledanega slovenskega filma Gremo mi po svoje, režiserja Mihe Hočevarja, se je udeležilo več kot 150 ljudi, od tega številna slovenska skupnost, predstavniki evropskih konzulatov v Sao Paulu kakor tudi brazilski ljubitelji filmske umetnosti in ostala zainteresirana javnost. Obiskovalci včeraj niso skrivali navdušenja nad filmom in zelenimi lepotami Slovenije.

 

                                              

Do 18. februarja si bodo lahko obiskovalci v ugledni kinoteki v Sao Paulu ogledali šest celovečercev: Panika, Šiška Delux, Srečen za umret, Razredni sovražnik, Circus Fantasticus in Izlet. Filmi bodo predvajani v slovenščini s portugalskimi podnapisi.  

  

Po izjemno uspešnih dnevih slovenskega filma, ki so oktobra 2016 potekali v kinoteki Cine Brasilia v prestolnici države, in privabili več kot 600 ljudi,  včerajšnja otvoritev predstavlja že drugi tovrstni projekt Veleposlaništva RS v Brasilii.

 

Dnevi slovenskega filma v Sao Paulu je skupni projekt Slovenskega filmskega centra, Ministrstva za kulturo RS, Ministrstva za zunanje zadeve, Veleposlaništva RS v Brasilii in kinoteke Cinemateca Brasileira.