Veleposlaništvo RS Brasilia /Novice /
12.04.2018  

Pogovor veleposlanika Alaina Briana Berganta z ministrico za zunanje zadeve Ekvadorja Mario Fernando Espinoso

Quito/Brasilia, 12. april 2018 – V okviru delovnega obiska se je veleposlanik Alain Brian Bergant 11. aprila 2018 na ekvadorskem Ministrstvu za zunanje zadeve in človekovo mobilnost srečal z ministrico Mario Fernando Espinoso.

 

 

Ministrica se je zahvalila za podporo Slovenije njeni kandidaturi za predsedujočo 73. zasedanju Generalne skupščine OZN v obdobju 2018-2019. Izrazila je zadovoljstvo, da je Slovenija 22. marca 2018 organizirala prvo mednarodno konferenco "Dan Latinske Amerike in Karibov", ter izrazila veselje, da je 20 .maj na pobudo Slovenije, ki jo je podprl tudi Ekvador, razglašen za svetovni dan čebel.

Sogovornika sta dvostranske odnose med državama ocenila za dobre ter se skupaj zavzela še za tesnejše sodelovanje znotraj mednarodnih organizacij ter za krepitev sodelovanja na področju gospodarstva, trgovine, znanosti, kulture, izobraževanja in turizma.

Veleposlanik se je danes v Ekvadorju srečal z vodjo Delegacije Evropske unije v Quitu veleposlanico Marianne Van Steen, z direktorico za mednarodne odnose na ekvadorskem Ministrstvu za kulturo in kulturno dediščino Lucio Pazamino in s Sekretarko za zunanje zadeve ekvadorske Nacionalne skupščine Eleno Almeida. 13. aprila bo veleposlanik imel pogovore še na Podsekretariatu za Severno Ameriko in Evropo na ekvadorskem Ministrstvu za zunanje zadeve in človekovo mobilnost ter na Trgovinski zbornici v Quitu.