Veleposlaništvo RS Brasilia /Novice /
15.05.2018  

Uspešna udeležba Slovenije na Evropskem bazarju v Brasilii

Brasilia, 15. maj 2018 - Minulo soboto, 12. maja je v okviru XIV. Tedna Evrope potekal evropski bazar, ki so se ga udeležile skoraj vse države članice EU, ki imajo veleposlaništva v Brasilii.
S turističnim gradivom pod blagovno znamko I FEEL sLOVEnia smo Slovenijo predstavili kot zeleno, aktivno in zdravo turistično destinacijo.

 

Letos smo na bazarju sodelovali s kar petimi partnerji. Podjetje Lonmar d.o.o., ki na brazilski trg uvaža kakovostna slovenska primorska vina je obiskovalcem ponujal degustacijo vin Vinakoper, ki so bili mnenja, da se slovenska vina po kvaliteti zlahka postavijo ob bok Brazilcem bolj znanim portugalskim, francoskim, čilskim in argentinskim vinom. S tiskanim gradivom smo predstavljali uspešno slovensko podjetje Gorenje, ki ima v São Paulu svoj razstavno – prodajni salon že šest let.

 

Tik pred prvim svetovnim dnevom čebel smo pred naš razstavni prostor postavili poleg stojala, ki prikazuje zelene lepote naše države, tudi stojalo o prvem svetovnem dnevu čebel. Obiskovalce smo seznanjali o tej pomembni pobudi, ki je Sloveniji od podpori drugih držav, tudi Brazilije uspelo, da je OZN 20. maj razglasila za svetovni dan čebel. V sodelovanju z uspešnim slovenskim podjetjem Medex smo obiskovalcem bazarja predstavili njihove proizvode: propolis, sirup proti kašlju za otroke in odrasle, balzam za ustnice iz medu, ingver v medu, oreščki v medu, kolagen v prahu, kremi za obraz in roke, ki so poželi veliko zanimanja nekaj pa je bilo tudi povpraševanja podjetnikov o možnostih uvoza.  Lokalna pekarna Seleta je po našem receptu spekla medeno - orehovo potico, pa tudi potico s čokoladnim in guavinim nadevom ter medenjake. Nadvse nas veseli, da je prav medeno – orehova potica požela pravi uspeh in je pošla že v nekaj urah. Do zaključka bazarja je na mizi slovenskega razstavnega prostora ostalo zgolj za vzorec medenjakov.

 

V sodelovanju z lokalnim proizvajalcem medu smo obiskovalcem ponudili še med, medico in mila iz medu. Tudi letos ni manjkal vanilijev sladoled s prelivom iz bučnega olja in semen. Na voljo pa so bili tudi drugi prelivi kot so med, rdeče vino in pomarančni liker.  Obiskovalci so lahko odgovarjali na vprašanja o Sloveniji v kvizu in si s pravilnimi odgovori prislužili praktične nagrade. Izžrebali bomo še nekaj nagrajencev, ki bodo prejeli še dodatne nagrade.

  

Več fotografij: https://www.facebook.com/pg/eslovenianobrasil/photos/?tab=album&album_id=840206872855823