Veleposlaništvo RS Brasilia /Novice /
18.04.2019  

Velikonočno srečanje Slovencev in prijateljev Slovenije v Brasilii

Brasilia, 18. april 2019 - Včeraj smo v rezidenci gostili velikonočno srečanje s sprejemom za slovensko skupnost in prijatelje Slovenije v Brasilii. Za šestdeset povabljenih gostov smo pripravili obloženo mizo, na kateri ni manjkalo tradicionalnih slovenskih velikonočnih dobrot, od kuhane šunke, hrena, barvastih pirhov, domačega kruha in orehove potice do kakovostnega slovenskega vina.

Veleposlanik Alain Brian Bergant je navzočim v pozdravnem govoru predstavil slovenske običaje ob veliki noči. Lastniku lokalne pekarne Seleta, Danielu Maurăju Cysneju, ki po slovenski recepturi za veleposlaništvo že dobro leto pripravlja izvrstno orehovo potico, ki ob vsaki priložnosti navduši tako slovensko skupnost kot tudi Brazilce in ostalo javnost,  je veleposlanik predal zahvalo veleposlaništva za promocijo slovenske kulinarike v Braziliji.

Prijetno vzdušje je dodatno popestrila torta presenečenja za štiri sodelavce veleposlaništva, Suzano, Guilhermeja, Carlosa in Blaža, ki praznujejo rojstni dan v tem tednu.

Ob odhodu je vsak obiskovalec prejel lično doma pobarvano velikonočno pisanko  z nalepko I feel Slovenia.