Veleposlaništvo RS Brasilia /Novice /
12.06.2019  

Udeležba veleposlanika na razvojnem forumu FOPA 2019 v Gaurulhosu

Brasilia, 12. junij 2019 – Veleposlanik Alain Brian Bergant se je na povabilo predsednika Global Council of Sales Marketing (GCSM) dr. Agostinha Turbiana minuli ponedeljek v Gaurulhosu /Săo Paulo udeležil razvojnega foruma FOPA 2019 z naslovom "Nadaljevanje rasti - 10 let napredka, socialne in gospodarske vključenosti". http://www.fopa.online/

                                                       

med glavnimi govorniki in predavatelji v dopoldanskem delu foruma so bili med drugimi nekdanji minister za finance in predsedniški kandidat Henrique Meirelles, nekdanji guverner Săo Paula in predsedniški kandidat dr. Geraldo Alckmin, nekdanji sekretar za izobraževanje zvezne države Săo Paulo José Renato Nalini, predsednik Skupine Spring José Roberto Maluf, predsednik Sveta podjetnikov Latinske Amerike Ingo Plöger, nekdanji zvezni sodnik Henrique Nelson Calandra, kongresnik Herculano Passos, predsednik ICIS dr. Marcelo Schulman in predsednik Sekretariata regionalnih občin Marcos Penido.  

                                                      

 

Popoldanski del je bil razdeljen na številne panelne razprave, ki so na štirideset različnih tem potekale na desetih lokacijah, med drugim na temo energije, izobraževanja, turizma, kulture, zdravja in podjetništva. Veleposlanik je sodeloval na zaključnem panelu in kasneje prejel častno priznanje in zahvalo za profesionalni prispevek pri gospodarskem in družbenem razvoju v zvezni državi Săo Paulo. Prestižno nagrado je prejela tudi prva veleposlanica Federativne republike Brazilije v Ljubljani Débora Vainer Barenboim-Šalej. 

                                                       

 

Agostinho Turbian je zaslužen, da je IV. zasedanje WOCA World Company Award lani od 20. do 24. junija potekalo v Ljubljani. V. zasedanje WOCA 2019 bo od 19. do 23. junija letos potekalo v Kairu. Med prejemniki častne nagrade "Osebnost leta GCSM na področju trajnostnega razvoja" bo predsednik Borut Pahor.  

                                                        

Velik poslovni dogodek FOPA 2019, ki se ga je udeležilo več kot 900 udeležencev, lahko ocenimo kot izjemno promocijo Slovenije, saj so vsi udeleženci prejeli izvod nove revije Vidi o trajnostnem gospodarstvu, ki na dvanajstih straneh predstavlja članek o Sloveniji z naslovom "S kreativnostjo in inteligenco Slovenija začenja novo globalno ero investicij". Članek je nastal v sodelovanju z veleposlaništvom