Veleposlaništvo RS Brasilia /Napovednik /
25.10.2018  

Vabilo na Sejem veleposlaništev v Brasilii

Brasilia, 25. oktober 2018 - Vabimo vas, da nas obiščete na sejmu veleposlaništev, ki bo potekal v soboto, 10. novembra med 10. in 19. uro na razstavišču EXPOBrasilia v Mestnem parku (Parque da Cidade), kjer bomo obiskovalcem predstavili Slovenijo kot aktivno, zeleno in zdravo turistično destinacijo, promovirali slovenska vina, v okviru letošnjega prvega svetovnega dneva čebel, ki je bil razglašen s strani OZN na pobudo Slovenije, predstavljali med in izdelke iz medu lokalnih  proizvajalcev, ne bo pa manjkala niti tradicionalna orehova potica.

K sodelovanju smo povabili tudi Dom za ostarele Lar dos Velhinhos, ki se bodo predstavili z izdelki z motivi Slovenije, ki so nastali izpod spretnih rok starostnikov iz doma.

Sejem veleposlaništev je največji mednarodni dogodek, ki na enem mestu združi skoraj 100 veleposlaništev s sedežem v Brasilii, ki  predstavljajo kulturo, gospodarstvo, turizem, gastronomijo in izdelke iz svojih držav. Sejem bo spremljal bogat glasbeno-plesni program, simbolična vstopnina bo namenjena dobrodelnim projektom zveznega okrožja Brasilie.

Vabljeni!