Veleposlaništvo RS Brasilia /Napovednik /
11.10.2019  

Slovenski mendoški oktet v katedrali v Sao Paulu

Brasilia, 11. oktober 2019 - Vljudno vabljeni na koncert Slovenskega mendoškega okteta, ki bo potekal v katedrali v Sao Paulu v soboto, 12. oktobra 2019 ob 13. uri.

Slovenski mendoški oktet je uresničitev lepih sanj osmih prijateljev. V slovenski mendoški skupnosti so medsebojno delili mnogo lepih doživetij. Kot potomci Slovencev tretje generacije so spoznavali in vzljubili slovensko pesem, ki jih je spremljala na prijateljskih srečanjih, v cerkvi in pri različnih šegah, kot je na primer “pobiranje pirhov”. Vsi so peli pri Slovenskem mendoškem pevskem zboru, ki je resnični zaklad slovenske skupnosti, saj skoraj sedemdeset let nepretrgano druži tri rodove pevcev.

Že od vsega začetka, od leta 1998, je oktet pričel obširno delovati in nastopati na neštetih prireditvah, proslavah in obletnicah v Slovenskem domu, na prijateljskih srečanjih in porokah. Sčasoma je v svoj slovenski repertoar vključil tudi argentinske pesmi. Redno prireja samostojne koncerte, tako v Slovenskem domu kot v najpomembnejših dvoranah in teatrih v Mendozi, nastopili so tudi v tujini.


Oktet sestavljajo:
 
Ernest Bajda (1. tenor)
David Bajda (1. tenor)
Andrej Šmon (1. tenor)
Tone Štirn (2. tenor)
Vladimir Triep (2. tenor)
Matjaž Grintal (bariton)
Pavel Šmon (bariton)
Tine Šmon (2. bas)
Diego Bosquet (2. Bas in pevovodja okteta)