Veleposlaništvo RS Brasilia /Napovednik /
11.05.2017  

Teden Evrope in aktivnosti veleposlaništva

Brasilia, 11. maj 2017 - Veleposlaništvo RS tudi letos sodeluje na 13. Tednu Evrope, ki poteka v Brasilii in še drugih mestih, in sicer z udeležbo na Evropskem bazarju in na Evropskem filmskem festivalu.

V soboto, 13. maja bo z začetkom ob 11. uri v prostorih jezikovne šola Cultura Inglesa v Brasilii potekal Evropski bazar, na katerem se bo Slovenija predstavila kot zelena, aktivna in zdrava država, tesno povezana z naravo. Poleg turističnih informacij bodo obiskovalci slovenske stojnice lahko poskušali kulinarično specialiteto, vanilijev sladoled z bučnimi semeni in bučnim oljem, spoznavali različne izdelke iz medu, predstavljena pa bo tudi slovenska pobuda pri OZN, da bi 20. maj postal svetovni dan čebel. Obiskovalci stojnice bodo lahko reševali tudi kviz o Sloveniji in Evropski uniji: najboljši bodo prejeli simbolične nagrade, vsi pa bodo sodelovali v žrebu za praktične nagrade.

Danes se v kinoteki Cine Brasilia v prestolnici začenja tudi Evropski filmski festival, v okviru katerega bo v petek, 19. maja ob 21. uri, na sporedu slovenski film Panika. Film si bo mogoče ogledati še v 10 mestih: Rio de Janeiro, Aracaju, Belem, Belo Horizonte, Goiania, Curitiba, Florianopolis, Porto Alegre, Manaus in Salvador.

Celoten program vseh dogodkov v okviru Tedna Evrope lahko najdete tukaj.