Veleposlaništvo RS Brasilia /Napovednik /
12.03.2019  

Razstava Plečnikova Ljubljana in predavanje o Plečnikovi arhitekturi na Univerzi v Sao Paulu in Izobraževalno - raziskovalnem centru SESC

Brasilia, 12. marec 2019 - Vljudno vabljeni na odprtje razstave Plečnikova Ljubljana, ki bo v petek, 15. marca 2019 ob 10. uri v prostorih Fakultete za arhitekturo in urbanizem Univerze v Sao Paulu!

Po odprtju razstave bo sledilo predavanje o Plečnikovih delih, ki ga bo vodila slovensko - brazilska arhitekta Darja Kos Braga in okrogla miza, ki se je bosta udeležila priznani profesor dr. Hugo Segawa in mag. Marina Amado.

Dan pred odprtjem razstave, v četrtek 14. marca ob 19.30, bo na Izobraževalno-raziskovalnem centru SESC v Sao Paulo potekalo predavanja mag. Darje Kos Braga.

Predavanje mag. Darje Kos Braga o arhitekturi Jožeta Plečnika

Kdaj: 
14. marec 2019 ob 19:30
Kje:
Izobraževalno-raziskovalni center SESC Sao Paulo
Rua Dr. Plínio Barreto, 285 - 4º andar
Bela Vista - São Paulo.
Več: http://centrodepesquisaeformacao.sescsp.org.br/atividade/arquiteto-joze-plecnik-e-sua-obra-humanista-e-atemporal

Otvoritev razstave Plečnikova Ljubljana, predavanje mag. Darje Kos Braga in okrogla miza

Kdaj:
15. marec 2019 ob 10:00
Kje:
Fakulteta za arhitekturo in urbanizem Univerze v Sao Paulu FAU USP
Rua do Lago 876
Campus Sao Paulo


Po dveh razstavah v Brasilii v letu 2017 in lanskoletni v Belo Horizonteju bo to že četrta razstava, ki vsakokrat privabi številne obiskovalce, ki bi radi spoznali arhitekturne mojstrovine največjega slovenskega arhitekta. Predavanj, ki jih ob boku razstav na fakultetah za arhitekturo in urbanizem vodi mag. Darja Kos Braga, si je v Brasilii in Belo Horizonteju ogledalo že prek 1000 slušateljev.